• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Szövetségi hírek

 

2017 februárjában sor került két közgyűlésre, melyek célja a Szövetség kimozdítása volt a több mint két és fél év tetszhalott állapotából.

A 16 tag által felvállalt kezdeményezés sikeres volt: a gyűléseken kimondásra, tisztázásra kerültek egyes problémák (az inaktívvá váláskor tisztségben volt elnökség felelőssége), illetve döntés született arról, hogy az eddigi tapasztalatok és eredmények után az elkezdett munkát folytatni kell mindannyiunk érdekében.

Mert azt is jogok illetik, aki eltartja magát és adót fizet!

A közgyűlés 9 régi tag lemondásának és/vagy kizárásának jóváhagyásával, 6 új tag csatlakozásának elfogadásával, éves tagsági díj 100 lejre való mérséklésével, a székhely megváltoztatásával, illetve az új elnökség megbízásával elvégezte feladatát, ugyanakkor elhárított minden akadályt az aktívvá válás elől.

A közgyűlés döntése alapján az új elnök Jakab Áron Csaba lett. A két alelnök Geréd Gábor és Marcu Constantin.

 

Székelyudvarhely, 2017.03.10.

Számos újdonsággal jelentkezett az idén immár negyedszerre megszervezett húsvéti vásár. A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és a Polgármesteri Hivatal közös szervezésében zajló eseménynek ezúttal is a Márton Áron tér adott otthont, ahol a szabadtéri sátrakban 80 helyi termelő és kézműves kínálta termékeit a nagyhéten, március 26-a és 28-a között.

Főként húsvéthoz köthető étkeket, ajándéktárgyakat lehetett vásárolni a három naposra duzzadt rendezvényen. A nagyhétre való tekintettel nem szerveztek szórakoztató programokat, de nem maradtak el a gyermekek számára szervezett foglalkozások és versenyek. A húsvéti tojásfestő versenyre egy saját kezűleg dekorált tojással lehetett benevezni legkésőbb március 28-a, csütörtök 15 óráig az Info standnál. Idén is díjazták a legszebb húsvéti asztalt, maguk a vásárlók szavazhattak erről. Lehet közös fotót készíteni a Tavasz Tündérrel, ezeket a képeket a Facebook közösségi portálon versenyeztetik meg, az elsőt ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Nyerteseink a következő személyek:                 

Tojásfestő verseny:
- 0 -7 évesek, I díj Gavrila Szabó Andrea
- 8 - 10 évesek, I díj Gavrila Szabó Eszter
- 11 - 14 évesek Sándor Biborka

Legszebb húsvéti asztal:
- Salamon Éva

Bőség kosár tulajdonosa:
- Pál Béla

A vásár szervezői köszönik szépen a Deák Hús kft., az Elk Farm kft. és a Székelyföldi Legendárium felajánlásait, ajándékait.

 

.

Múlt héten a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének képviselőivel találkozott Bunta Levente polgármester.

A találkozón a szövetség részéről részt vett Birtalan József elnök, Jakab Áron Csaba és Marcu Constantin alelnökök.

A találkozó során szó esett egy innovációs felület létrehozásáról – az SZMVSZ, mint a kis- és mikrovállalkozókat képviselő szövetség számára –, a programban való részvételéről, illetve a majdani működtetésben vállalt szerepéről. Bunta Levente polgármester gazdasági missziók megszervezésének fontosságát szorgalmazta, ugyanis az itt megszerzett tapasztalatok nagyban hozzájárulnak a helyi vállalkozók tevékenységének hatékonyabbá tételéhez.

Az SZMVSZ vezetői szintén a helyi és nemzetközi tapasztalatok fontosságát emelték ki, valamint a szövetség tapasztalatait ismertették. Bunta Levente a találkozó során kifejtette, hogy a városvezetés segíti a szükséges körülmények kialakítását a helyi gazdasági szereplők megerősödéséhez és a rendelkezésre álló eszközök révén Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala vállalkozásbaráttá válik. A város számára nagyon fontosak azok a szervezetek, amelyekkel karöltve dolgozni lehet térségünk gazdasági fejlesztésén.

Harmadszorra szervezi meg a Húsvéti Vásárt a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége március 30-31 között. A kétnapos renezvény helyszíne a Márton Áron tér.plakat a3 husvet-01kk

A vásáron főként házias termékeket kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők. Bőséges kínálattal lesznek jelen a tej-, gyümölcs- és húsfeldolgozók, eszem-iszom standnál pihenhetnek meg a látogatók. Méhészeti- és péktermékek, kertészetek változatos kínálata színesíti a vásárt. A kézművesek húsvéti díszeket készítenek.
Foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek a Cimbora Tanulók Klubja és a Haáz Rezső Múzeum.
Idén is lesz tojásfestő verseny, melyre minden korosztályból jelentkezhetnek a gyerekek. Minden versenyző egy saját kezűleg dekorált tojással nevezhet be legkésőbb március 31-én, szombaton 15 óráig.  A festett tojásokból zsűri választja ki a legsikerültebbet, amelyet korosztályonként értékes díjjal jutalmazunk. A festett, rajzolt tojásokat elkészíthetik a helyszínen, a foglalkozás keretében is.
Ismét szavazhatnak a “Legszebb Húsvéti asztal”-ra! A látogatók szavazatai alapján díjat kap a legszebben megterített húsvéti asztal/stand tulajdonosa. A szavazók között kisorsoljuk a„Bőség kosarát”, mely hústermékeket tartalmaz.
A Húsvéti Vásár hivatalos megnyitója március 30-án, pénteken délben 12 órakor lesz. A megnyitóbeszédeket követi az Udvarhelyszék Fúvószenekar előadása.
Nyitvatartás: - pénteken 12-19 óra között
                     - szombaton 10-18 óra között
Tudnivalók a meghirdetett versenyekről:
- Tojásfestő verseny gyermekeknek: a hímes / festett  tojást szombaton 15 óráig lehet leadni az Info sátorban, eredményhirdetés, díjazás 17 órakor.
- Legszebb húsvéti asztal: a vásár látogatói legkésőbb szombaton 16 óráig az Info standnál levő szavazólapokkal voksolhatnak, kiértékelő, díjazás 18 órakor lesz.
Főtámogató: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala
További információkat az SZMVSZ iroda elérhetőségein kérhetnek.

SZMVSZ TAGSÁGI KÁRTYA Kedvezménnyel vásárolhatnak egymás közt az SZMVSZ tagok.

Harminc cég ajánlott fel kedvezményt a Szervezet tagjai számára, melynek értéke 3% és 50% között változik. A vállalkozók és az általuk felajánlott kedvezmény listáját az SZMVSZ honlapján nézhetik meg.

A vásárlásnál a Tagsági kártya felmutatásával jogosultak a tagok a kedvezményre. A Tagsági kártya érvénytelenné válik, ha a használója a szervezet által meghatározott határidőig nem fizette ki a tagsági díjat (évente március 31.).

Az SZMVSZ év végi rendezvényén osztottuk ki a vállalkozóknak a Tagsági kártyát. A 2011. december 16-án szervezett díszvacsorán közel 35 vendég búcsúztatta az évet: énekelt Abodi Nagy Blanka és nevettetett az Open Stage – Székelylend. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere. Azok a tagok, akik nem tudtak jelen lenni rendezvényünkön, Tagsági kártyájukat átvehetik az SZMVSZ irodában.

Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2020.12.13.

A friss gyümölcs, a tojás és az elektromos energia ára nőtt legnagyobb mértékben novemberben A...

Sajtófigyelő 2020.12.06.

Mennyit költ Románia egészségügyre a többi EU-s tagállamhoz képest? Az uniós átlag 2982 euróra...

Sajtófigyelő 2020.11.29.

Az alapbér 75-85%-áig terjedő pótlékot kapnak a Covid-kórházakban dolgozók A mentőszolgálat...
Rólunk írták

Közigazgatási reformot, infrastrukturális fejlesztést szorgalmaznak az udvarhelyszéki jelöltek

Nyílt beszélgetésre hívta az udvarhelyszéki parlamenti jelölteket csütörtökön a Székelyudvarhelyi...
2020-11-26 19:19:48

Bővebben ...

Online térbe költözött a székelyudvarhelyi diákoknak szóló gazdasági előadássorozatt

Tematizált előadássorozatot szervezésével igyekszik gazdagítani a diákok ismereteit a Vállalkozz...
2020-11-17 19:35:08

Bővebben ...

A nyitásról és a névváltásról döntött a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége

"A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége tagjai a legutóbbi közgyűlésükön a nyitásról...
2020-10-20 00:51:51

Bővebben ...

Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36

Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata