• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Rólunk írták

Készen áll az ügyfelek fogadására a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozások Szövetsége, amely a kisvállalkozók aktuális problémáinak kezelésében kíván segítséget nyújtani.

A hétfőtől működő iroda a Kossuth Lajos utca 43. szám alatt várja ügyfeleit, hétköznaponkon 12 és 14 óra között. Az iroda egy kérdőíves felmérést is útjára indított, mellyel a mikrovállakozók gondjait kívánja számba venni – mondta a szövetség elnöke. Előadásokat szerveznek, segítséget nyújtanak pályázatfigyelésben. Az egyesület fővédnöke Winkler Gyula EP képviselő.

Kolozsvári Rádió

 A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SzMVSz) ma egyeztetett Winkler Gyula EP-képviselővel, aki elvállalta a helyi szervezet fővédnökségi tisztségét.

„Fontosnak tartom a szövetség létrejöttét, külföldi példák is mutatják, hogy a mikrovállakozóknak nagyobb esélyük van a sikerre, ha nincsenek egyedül, azaz szervezetekbe tömörülnek” – hangsúlyozta ki az RMDSZ európai parlamenti képviselője.
A SzMVSz júniusban alakult 24 taggal, azóta 10 jelentkezővel bővült. Udvarhelyszéken több ezer mikrovállalkozás működik. Bertalan József, a szövetség elnökének elmondása szerint nem az az elsődleges cél, hogy minél többen tagságot igényeljenek, hanem hogy megfelelően tájékoztassák, támogassák és versenyképességre ösztönözzék a helyieket.
A szervezet jelenleg pályázati lehetőségekre vonja fel a mikrovállalkozók figyelmét, de más problémás kérdésekkel is foglalkozik, mint például: a nehezen kibogozható romániai adó-, hitel- és könyvelési rendszerrel.
Winkler Gyula megragadva a sajtóval való találkozás alkalmát, kifejtette álláspontját néhány aktuális politikai helyzetről is. Nyugtázta, hogy a 2009-es év gazdasági és politikai szempontból is elveszetett esztendő. Az elnökválasztás idejére kiírt referendummal kapcsolatban kijelentette: csak az alkotmány oldhatja meg eredményesen a parlament átstrukturálását. Az RMDSZ viszont már két éve mondja, hogy alkotmánymódosításra, parlamenti demokráciára van szükség.
„Kelemen Hunor államfő-jelöltetése pedig azért fontos, mert a romániai magyarok érdekeit egy román jelölt sem vállalta fel” – fejtette ki Winkler.
Ma délután 2-től vállalkozói konferenciát tartottak a Junior étteremben, ahol az EP-képviselő Gazdasági válság – kitörési lehetőségek mikrovállalkozók számára címmel tartott előadást. Majd Csutak István fejlesztéspolitikai szakértő rátért a gyakorlati részre, és konkrét pályázati lehetőségeket ismertetett.

Winkler Gyula elvállalta a nemrégiben létrehozott Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) fővédnöki tisztségét. Birtalan József az SZMVSZ elnöke még a kampány idején kereste meg az európai parlamenti képviselőt, hogy támogassa az újonnan létrejött vállalkozói szövetséget.

„Politikai munkám gyakorlata és személyes meggyőződésem szerint a romániai magyar, és különösen a székelyföldi vállalkozók megerősödése a jövőnk kulcskérdése. Minden székelyföldi magyar embernek joga van a jóléthez és ebben egy konszolidált vállalkozói réteg fontos szerepet fog játszani. A védnöki szerepet nem egy tiszteletbeli, hanem sokkal inkább gyakorlati tartalommal rendelkező mandátumnak képzelem el” – nyilatkozta Winkler Gyula, aki elmondta, megtisztelőnek tartja a felkérést.
Az európai parlamenti képviselő gratulált az új vállalkozói szövetség vezetőségének és örömét fejezte ki, hogy a SZMVSZ már első lépésben együttműködési szerződést írt alá a Kovászna Megye Kis- és Közép vállalkozók Szövetségével, az ASIMCOV-val.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy erős érdekvédelmi szervezetei legyenek a vállalkozóknak, különösen most a gazdasági válság idején, együttes fellépéssel könnyebben tudják megvédeni befektetéseiket, könnyebben tudják megtartani munkatársaikat” – mutatott rá Winkler Gyula.
A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 24 alapító taggal indul, és fő céljai között szerepel többek között a mikrovállalkozók támogatása és érdekeinek képviselete, a gazdasági versenyképesség növelése, együttműködés kiépítése a helyi önkormányzatokkal, civilszervezetekkel, szakintézményekkel, valamint üzletember-találkozókon, szemináriumokon, konferenciákon, kiállításokon és vásárokon való részvétel.

Winkler Gyula elvállalta a nemrégiben létrehozott Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) fővédnöki tisztségét. Birtalan József, az SZMVSZ elnöke még a kampány idején kereste meg az európai parlamenti képviselőt, hogy támogassa az újonnan létrejött vállalkozói szövetséget.

„Politikai munkám gyakorlata és személyes meggyőződésem szerint a romániai magyar és különösen a székelyföldi vállalkozók megerősödése a jövőnk kulcskérdése. Minden székelyföldi magyar embernek joga van a jóléthez és ebben egy konszolidált vállalkozói réteg fontos szerepet fog játszani. A védnöki szerepet nem egy tiszteletbeli, hanem sokkal inkább gyakorlati tartalommal rendelkező mandátumnak képzelem el" – nyilatkozta Winkler Gyula, aki elmondta, megtisztelőnek tartja a felkérést. Az európai parlamenti képviselő gratulált az új vállalkozói szövetség vezetőségének, és örömét fejezte ki, hogy a SZMVSZ már első lépésben együttmûködési szerződést írt alá a Kovászna Megye Kis- és Középvállalkozók Szövetségével, az ASIMCOV-val.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy erős érdekvédelmi szervezetei legyenek a vállalkozóknak, különösen most, a gazdasági válság idején, együttes fellépéssel könnyebben tudják megvédeni befektetéseiket, könnyebben tudják megtartani munkatársaikat" – mutatott rá a vállalkozószövetségek erejére Winkler Gyula.
A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének vezetősége június 18- án megalakulása alkalmából sajtótájékoztatót tartott, és a média jelenlétében írták alá az együttmûködést az ASIMCOV-val. A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 24 alapító taggal indul, és fő céljai között szerepel egyebek között a mikrovállalkozók támogatása és érdekeinek képviselete, a gazdasági versenyképesség növelése, együttmûködés kiépítése a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, szakintézményekkel, valamint üzletember- találkozókon, szemináriumokon, konferenciákon, kiállításokon és vásárokon való részvétel.

„Jogok illetik azt is, aki eltartja magát és adót fizet" jelszóval mutatkozott be tegnap a nemrég megalakult Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZVMSZ). Az érdekképviseleti szervezet tegnapi, sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatkozásán helyi vállalkozók, politikusok és a Kovászna megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetségének képviselői is részt vettek.

Az SZVMSZ a jövőben szervezett formában akar hatékonyan segíteni a jelenleg válságban lévő gazdaság és a kusza kormányintézkedések miatt a leginkább sújtott szférában tevékenykedőknek – hangzott el a rendezvényen. A társulásnak határozott az álláspontja arról, miként teremthető törvényes keret arra, hogy a mikrovállalkozók szervezett formában érvényesítsék érdekeiket. Ugyanakkor az SZVMSZ tagjait nem csupán objektív tanácsokkal, információkkal segíti, hogy ezek révén növelje a gazdasági versenyképességet, de megteremti annak a lehetőségét is, hogy a térség mikrovállalkozói eljuthassanak kül- és belföldi szakmai konferenciákra, előadásokra, üzletember-találkozókra is.
„A mikrovállalkozásokat általában nem magas szakképzettségű emberek hozzák létre, legtöbb esetben egzisztenciateremtő vállalkozások, amik a megélhetést szolgálják, legfontosabb problémájuk az információszerzés nehézsége, illetve az anyagi források megszerzése" – fejtette ki a rendezvény házigazdája, László János székelyudvarhelyi üzletember. A társulás szükségességét a csatlakozott vállalkozók is belátták. Ahogy Bara Gábor kisvállalkozó fogalmazott: „Azért csatlakoztam, mert együtt lehetünk erősek, és az összefogás által jobb eredményeket érünk el".
„A mikrovállalkozásokat a magas mobilitás jellemzi: a régiek megszűnnek, újak jönnek létre" – fogalmazott Birtalan József, az SZVMSZ elnöke. Hozzátette: nincs egy általános kép arról, hogy pontosan kik a mikrovállalkozók, milyen szakterületeken dolgoznak, milyen gondjaik vannak, hány alkalmazottat foglalkoztatnak. Ennek ellenére vannak statisztikai adataik, mondta el Birtalan, de azt szeretnék megtudni, hogy „mi van a számok mögött".
Az SZVMSZ jelenleg 24 tagot számlál, a hozzájuk való csatlakozás feltétele, hogy a vállalkozás eleget tegyen a mikrovállalkozás követelményeinek: azaz legtöbb tíz személyt foglalkoztasson, és éves forgalma ne haladja meg a kétmillió eurót.
Az SZMVSZ fővédnöke Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. A találkozón Birtalan József elnök és Bagoly Miklós, az ASIMCOV Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetségének elnöke aláírta azt az együttműködési kapcsolatot megerősítő nyilatkozatot, amely a székelyföldi mikrovállalkozók közös jövőjének egyik alapdokumentuma.

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Találkozó a parlamenti jelöltekkel

Az SZMVSZ az elmúlt héten találkozót szervezett a 2020....
2020-12-03 12:36:31

Találkozó a parlamenti jelöltekkel

2020. november 26-án 12:00 órától találkozóra került...
2020-11-27 10:46:08

Állásfoglalás: székelyudvarhelyi adók/illetékek 2021-re

A székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal...
2020-11-25 10:03:28

KÖZLEMÉNY: Nyitás és más változások a Szövetség életében

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége tagjai a...
2020-10-16 19:18:49
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2020.12.13.

A friss gyümölcs, a tojás és az elektromos energia ára nőtt legnagyobb mértékben novemberben A...

Sajtófigyelő 2020.12.06.

Mennyit költ Románia egészségügyre a többi EU-s tagállamhoz képest? Az uniós átlag 2982 euróra...

Sajtófigyelő 2020.11.29.

Az alapbér 75-85%-áig terjedő pótlékot kapnak a Covid-kórházakban dolgozók A mentőszolgálat...
Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36

Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata