Nyomtatás

Az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (UKKSZ) és a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) közösen tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Városi Könyvtárban. A sajtótájékoztató meghívottja, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal vezetője nem jelent meg a sajtótájékoztatón.

Az UKKSZ részéről Nagy György elnök, az SZMVSZ részéről Jakab Áron Csaba elnök mutatta be a sajtónak a közösen elfogadott "Vállalkozóbarát Önkormányzat ismérvei" dokumentumot. Mint elhangzott, a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal vezetői is meghívást kaptak az eseményre, hogy közösen kerüljön bemutatásra a vállalkozók igénye és ennek a tükrében a Hivatal véleményezése, vállalása - a Hivatal viszonyulására a vállalkozókhoz, a vállalkozók igényeihez ugyanakkor egészen világosan kifejeződött a meghíváshoz való viszonyulással.

Az SZMVSZ elnöke egyértelművé tette a Szövetség álláspontját: amit manapság tapasztalunk vállalkozóbarát intézkedések terén, azon megkésett, a várható megtérülés szempontjából a jelen kihívásainak tükrében meglehetősen indokolatlan nagy költséggel járó pótcselekvések, populista intézkedések.

Bár történtek előrelépések az elmúlt években, a jelen és a jövőkép szempontjából a város a bemutatott valós vállalkozói igényektől igencsak távol keresi az egyébként együttműködést is hiányoló utat - ami együttműködés létezik, az is a bratyópolitika mentén jellemző csupán. 

Az UKKSZ részéről elhangzott, voltak ugyan tárgyalásaik az Önkormányzattal, de egyelőre csupán szavak szintjén van előrelépés, ez pedig nagyon kevés - bár optimisták, ők sem tudják igazán vállalkozóbarátnak nevezni a helyi Önkormányzatot.

Ezzel a dokumentummal és ezzel az együttműködéssel elindult valami Udvarhelyen. Remélhetően valami olyasmi, ami végül eredményhez vezethet. Ebben bíztak végül a résztvevők, akik remélték, hogy ha ezúttal nem is, egy nem túl távoli jövőben csak elindul a kommunikáció az Önkormányzattal és közösen megvitathatják a bemutatott dokumentumot.