Nyomtatás

A jelenlegi intézkedéseknél lényegesen többet vár a helyi önkormányzattól az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (UKKSZ), a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ), illetve a Hargita Business Center ahhoz, hogy vállalkozóbarátnak nevezzék Székelyudvarhelyt.

20181011 - vállalkozóbarát önkormányzat

A döntéshozatal, az anyanyelvhasználat, a gazdasági szereplők támogatása, az oktatás, a költségvetési tervek, valamint az adók és illetékek meghatározásának területén is nagyobb előrelépéseket várnak a székelyudvarhelyi önkormányzattól a helyi vállalkozói szervezetek – derült ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke  Nagy György UKKSZ-elnökkel egyetértve megalázónak és dühítőnek tartja azt is, hogy iktatott meghívójuk ellenére a városvezetés részéről senki nem vett részt a sajtóeseményen. Mindketten úgy vélik, hogy bár az elmúlt években történtek vállalkozókat segítő apróbb változások, ez vajmi kevés a sikerhez. A legnegatívabban talán Jakab látta a helyzetet, aki szerint a környékbeli vidéki önkormányzatok között is vannak olyanok, amelyek e téren jobban teljesítenek a székelyudvarhelyinél.

Nagy György hangsúlyozta, vannak tárgyalásaik az önkormányzattal, de szorosabb együttműködésre és konkrét cselekvésekre volna szükség. „Egy múlt heti konferencián éppen azt hangoztatták a politikusok, illetve a helyi és a megyei önkormányzat képviselői, hogy együttműködve kell haladni, és ezzel egyet is értünk, csak konkrétumokat szeretnénk látni” – fogalmazott. Nagy és Jakab szerint is igényes gazdasági stratégiára van szüksége a városnak.