Nyomtatás

Winkler Gyula elvállalta a nemrégiben létrehozott Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) fővédnöki tisztségét. Birtalan József, az SZMVSZ elnöke még a kampány idején kereste meg az európai parlamenti képviselőt, hogy támogassa az újonnan létrejött vállalkozói szövetséget.

„Politikai munkám gyakorlata és személyes meggyőződésem szerint a romániai magyar és különösen a székelyföldi vállalkozók megerősödése a jövőnk kulcskérdése. Minden székelyföldi magyar embernek joga van a jóléthez és ebben egy konszolidált vállalkozói réteg fontos szerepet fog játszani. A védnöki szerepet nem egy tiszteletbeli, hanem sokkal inkább gyakorlati tartalommal rendelkező mandátumnak képzelem el" – nyilatkozta Winkler Gyula, aki elmondta, megtisztelőnek tartja a felkérést. Az európai parlamenti képviselő gratulált az új vállalkozói szövetség vezetőségének, és örömét fejezte ki, hogy a SZMVSZ már első lépésben együttmûködési szerződést írt alá a Kovászna Megye Kis- és Középvállalkozók Szövetségével, az ASIMCOV-val.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy erős érdekvédelmi szervezetei legyenek a vállalkozóknak, különösen most, a gazdasági válság idején, együttes fellépéssel könnyebben tudják megvédeni befektetéseiket, könnyebben tudják megtartani munkatársaikat" – mutatott rá a vállalkozószövetségek erejére Winkler Gyula.
A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének vezetősége június 18- án megalakulása alkalmából sajtótájékoztatót tartott, és a média jelenlétében írták alá az együttmûködést az ASIMCOV-val. A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 24 alapító taggal indul, és fő céljai között szerepel egyebek között a mikrovállalkozók támogatása és érdekeinek képviselete, a gazdasági versenyképesség növelése, együttmûködés kiépítése a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, szakintézményekkel, valamint üzletember- találkozókon, szemináriumokon, konferenciákon, kiállításokon és vásárokon való részvétel.