Nyomtatás

Miközben a romániai gépkocsivezetők háromnapos benzinkútbojkottot hirdettek, folytatódtak a tiltakozó akciók is, amelyeken az ügyfelek egy ideig megbénították a töltőállomások működését. A legutóbbi ilyen megmozdulásra Székelyudvarhelyen került sor.

A Hargita megyei városban a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) a helyi taxisokkal közösen szervezte meg a megmozdulást. Ennek keretében sorban álltak a taxisok üzemanyagért az egyik töltőállomásnál, mindössze egy-két litert tankoltak, s ezért is fémpénzekkel fizettek. Olyan is akadt, aki három kilogramm aprót adott át a benzinkutasnak, s ez is alig 12 lejt tett ki, egybanisokban. A számolás nem kis időt és fáradságot jelentett a benzinkút kasszásának.
„Próbálunk együttműködni az ország nagyobb városainak a szállítóegységeivel, abban reménykedve, hogy többen nagyobb esélylyel léphetünk fel a folyamatos üzemanyagár-növelés ellen” – nyilatkozta a Krónikának egy tiltakozó taxis.
„Azzal tisztában vagyunk, hogy nem sokat érhetünk el ezzel az akcióval a benzinár csökkentését illetően, de figyelemfelkeltésként mindenképpen hasznos lehet a kormány és azon vállalatok felé, akik kompetensek az árak alakításában" – fejtette ki a Krónikának Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ alelnöke.