Nyomtatás

"A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége tagjai a legutóbbi közgyűlésükön a nyitásról döntöttek, melyet az elkövetkezőkben a Szövetség neve is tükröz" - áll a szervezet által küldött közleményben.

A közlemény szerint a több mint 150 céget képviselő, eddig a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) nevet viselő szervezet az elmúlt időszakot olyan független, szakmailag hiteles szervezetként zárta, amelynek érdekvédelmi erőfeszítései és tevékenysége tetszést aratott nem csak tagjai, de számos nagyobb vállalkozás képviselői között is.

"Ez utóbbi vállalkozók érdeklődése lelt pozitív fogadtatásra a szervezet tagjai részéről, amikor úgy döntöttek, hogy az alapszabályzat módosításával befogadó, nyitott szervezetté teszik a Szövetséget" - írják.

Az említett közgyűlés döntése alapján ugyanakkor szervezési szempontból is több újdonság várható: az elkövetkezőkben a szervezet próbál egyedi, testreszabott szolgáltatásokat felajánlani, adott esetekben akár a tevékenységi kör (például egészségügy területén, vagy a vendéglátásban tevékenykedők), a nem (lásd a női vállalkozók specifikus problémáit, igényeit), a kor (például pályakezdő, fiatal vállalkozók), vagy éppen a pénzügyi forgalom nagysága alapján dolgozva ki ezeket.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a Szövetség új székhelyének (Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc út 7.) elfogadásával párhuzamosan, a tagok döntésének köszönhetően, a jövőben lehetővé válik saját területi irodák létrehozása is az ez iránt érdeklődő, és a feltételeket teljesítő, további 14 közigazgatási egységekből származó tagok részére. (közlemény)